onsdag 2. november 2011

Hvor mange journalister trengs for å åpne et vindu?

I dette tilfellet 6 stykker, og de klarer det knapt.

Dagbladet, en av Norges største aviser som gjennom mange år har knivet med VG om å være den største pådriver for tilbakeståendehet og ulogisk tenkning, har denne gangen valgt å skrive om Anders Breiviks kjærlighet til dataspill. Spørsmålet som stilles er om krigsspill kan brukes til trening på massemord, evnt om man nok en gang skal skylde på voldelige dataspill. Takk, Dagbladet. Takk  for at debatten om voldelige spill bringes på banen nok en gang. Det at dataspill har fått skylden for gud vet hvor mange "espisoder" siden man fikk førstepersons skytespill på 90 tallet er ikke nok. Jeg ser frem til flere artikler hvor bekymrede mødre, avdanka forfattere og tanta til Knut Storberget skal dele sine uvitende meninger om populærkultur.....alle publisert i Dagbladet.

Personlig synes jeg heller man skal skylde på dataspillenes forgjenger, videovold! Videovold har sluppet billig unna i mange år nå. Faktisk ble videovold debatten lagt død når voldelige dataspill kom på banen. Men videovold er vel kanskje heller ikke den egentlige syndebukken. Hm, jo mer jeg tenker på det jo mer tror jeg at den EGENTLIGE synderen, er rockemusikken. Jeg så en gammel Elvis video på TV her om dagen. Mannen var UTE AV KONTROLL! Det fantes ikke mangel på synsere og andre tilbakestående individer på Elvis sin tid som var av den oppfatning av at Elvis perverterte ungdommen med det fettete håret og frekke hoftesving.

Det finnes ingen seriøse studier som viser at dataspill har skylden for vold, akkurat som det ikke finnes studier som viser at voldelige bøker eller malerier har skyld i noe som helst.


http://www.dagbladet.no/2011/11/01/nyheter/innenriks/terror/anders_behring_breivik/manifest/18849828/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar